Nieuws artikelen


Microsoft is gestopt met Windows 2003 Server ! 14-07-2015

 

Einde ondersteuning Windows Server 2003 en Windows 2003 Small Business Server.

Op 14 juli 2015 stopt Microsoft met de ondersteuning voor Windows Server 2003.
In 2010 beëindigde Microsoft de algemene supportfase, waarin het product echter nog wel volledig werd ondersteund.
In juli dit jaar stopt de uitgebreide ondersteuningsfase door Microsoft, wat betekent dat u
vanaf die datum geen beveiligingsupdates meer ontvangt. Wat betekent dat voor u:

Vanaf het moment dat u geen beveiligingsupdates van Microsoft meer ontvangt, zijn uw systemen niet langer meer goed te beschermen tegen virussen, spyware en andere schadelijke software waarmee gegevens kunnen worden gestolen. Eventuele lekken en nog gevonden fouten in Windows 2003 server worden immers niet meer gedicht en updates van beveiligings software zullen naar verloop van tijd niet meer ondersteund worden op de oude server versies, waardoor de server steeds kwetsbaarde wordt.

Daarnaast is de kans groot dat software leveranciers (o.a. Symantec, GFI, Accountview, Unit4, Exact) ook stoppen met de ondersteuning van hun nieuwe versies en updates voor de verouderde software van Windows Server 2003. Nieuwe versies en updates zullen dus niet meer geinstalleerd kunnen worden op een server met als besturingssysteem Windows 2003 of Windows 2003 Small Business. 

Wat nu te doen:
De wereld vergaat niet op 14 juli 2015, maar… het is wel verstandig om voor die tijd of in ieder geval kort erna, het besturingssysteem of de server te vervangen en te voorzien van de nieuwste versie Windows Server versie.

Bij vervanging van de server of besturingssyteem moet rekening worden gehouden met op de server geïnstalleerde software applicaties(Accountview, Unit4, Exact, SQL enz.). Heeft u voor deze applicaties bijvoorbeeld recht op een upgrade, doordat u een onderhoudscontract op de software heeft en wordt de applicatie wel ondersteund op een 64 bits OS?

Natuurlijk kunt u met Windows Server 2003 blijven werken, maar dat brengt wel bovengenoemde risico’s met zich mee. Wij adviseren u daarom ook om nu de mogelijkheden voor een upgrade of vervanging van de server te onderzoeken en uiteraard helpen wij u daarbij met advies, mogelijkheden en oplossingen.

Heeft u hulp nodig om te kijken wat er bij u aangepast moet worden, belt u ons (0513-431344), of stuur een emailtje naar harry@depoort.nl,  Wij helpen u graag en zorgen ervoor dat u en uw bedrijf zonder problemen door kunnen blijven werken.


Bron: HD/MS <<Terug

 

Akkoord
Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.